xkuchtik.cz

 

BRATISLAVSKÁ PANENSKÁ VEPŘOVÁ PEČENĚ

 

INGREDIENCE: 500 g panenské vepřové, 20 g sádla, 30 g másla, 2 dl smetany, 30g rajčatového protlaku, 100 g konzervovaného zeleného hrášku, 50 g cibule, hladká mouka, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Panenskou vepřovou nakrájíme na plátky, naklepeme lehce dlaní a osolíme. V sádle opečeme po obou stranách plátky masa a vyjmeme je. Na tuku od pečení zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, osmáhneme, zalijeme trochou vody, povaříme, přidáme rajčatový protlak, smetanu, zjemníme máslem a osolíme. V této omáčce opečené maso s okapaným hráškem podusíme asi dvě minuty. Jako přílohu podáváme máslové noky nebo špagety.

 


Vloženo:24. 11. 2009  
http://www.xkuchtik.cz