INGREDIENCE: 1 slepice,100 g másla, 50 g slaniny, 100 g cibule, 1g sl. papriky, 2g soli, 1 l sladké smetany, 70g hl. mouky, špetka pepře..
POSTUP PŘÍPRAVY: Slepici rozsekáme na porce, protýkáme slaninou, osolíme a opečeme na másle. Pak slepici vyndáme na zbylém tuku dorůžova osmažíme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a zalijeme přiměřeně vodou. Porce slepice dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, omáčku vysmáhneme až na tuk, zaprášíme moukou, kterou osmáhneme a zalijeme polévkou nebo vodou. Povaříme tak dlouho, až je omáčka zahoustlá, pak přidáme smetanu. Hotovou omáčku protlačíme přes jemný cedník a připravené porce v ní ještě prohřejeme. Podáváme s noky nebo dušenou rýží.