INGREDIENCE: Husí prsa, 100 g staniny, 100 g cibule, 6 stroužků česneku, několik celých pepřů, špetka mletého zázvoru a nového koření, 30 g hladké mouky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Stažená husí prsa zbavená sádla protýkáme oloupaným česnekem nakrájeným na tenké dílky. Osolíme, okořeníme zázvorem a opečeme na rozpálené drobně nasekané slanině. Opečené maso vyndáme a na zbylém tuku dozlatova osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Zalijeme trochou vody přidáme celý pepř a nové koření a nakonec husí prsa a dusíme v troubě pod pokličkou doměkka za častého přelévání. Hotová prsa vyjmeme, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, znovu osmáhneme a zalijeme trochou polévky nebo vody. Povaříme a scedíme přes cedník na nasekané porce které v omáčce ještě provaříme. Podáváme s knedlíkem nebo s brambory a s okurkou.