INGREDIENCE: 1 kachna,500g tučného vepřového masa, maso obrané z uvařených drůbků, kachní játra, vařený žaludek a srdce, 3 žemle, 1/8 l smetany, 2 vejce, 30 g soli, 2 g celého pepře, 2 g nového koření, 10 g utřeného česneku, 100 g žampiónových hlaviček, 50 g cibule.
POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou a opláchnutou kachnu nadijeme touto nádivkou: na strojku na maso jemně umeleme syrové vepřové maso, dále vařené maso obrané z drůbků, žaludek, srdce a játra, cibuli a žemle máčené ve smetaně, Umletou směs okořeníme pepřem, novým kořením, utřeným česnekem, přidáme 2 vejce, zamícháme a přisolíme podle chuti. Do hotové míšeniny vmícháme jako vložku dobře očištěné žampiónové hlavičky nakrájené na větší kostky. Kachnu směsí naplníme, zašijeme režnou nití a pečeme na pekáči v přiměřeně horké troubě za častého přelévání vypečenou šťávou. Hotovou kachnu porcujeme a podáváme přelitou šťávou s brambory a se zeleninnou.