xkuchtik.cz

 

RYBÍ ŠČI

 

INGREDIENCE: 1 1 l vody, 500g kysaného zelí, 2 lžíce rajčatového protlaku, 80g tuku, 100g kořenové zeleniny, 1 cibule, 30g hladké mouky, 500 g ryby, bobkový list, sůl, pepř, 4 lžíce kyselé smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Kysané zelí, lžíci tuku a lžíci protlaku z rajčat zalijeme částí vody, občas promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka. Kořenovou zeleninu a cibuli drobné rozkrájíme, mírně osmažíme na druhé části tuku, zaprášíme moukou a dozlatova osmažíme.Očištěnou rybu rozkrájíme na větší kousky, přidáme bobkový list, zalijeme druhou částí vody a mírným varem uvaříme do poloměkka. Do přecezeného rybího vývaru přidáme osmaženou zeleninu, dušené zelí i se šťávou a další lžíci protlaku. Vaříme, až zelenina změkne. Rybí maso obereme z kostí a dáme prohřát do plévky. Polévku osolíme a opepříme do talířů rozdělíme kyselou smetanu a zalij polévkou s masem. Jíme s chlebem.

 


Vloženo:29. 4. 2014  
http://www.xkuchtik.cz