INGREDIENCE: 1 kg ryby (hodí se např. kapr, štika, úhoř), 1 svazek petrželky, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, muškátový květ, 100 g másla, 3 dl bílého vína, 12 malých cibulek, 100 g malých žampiónů, 2-3 lžíce hladké mouky, 2 žloutky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z ryby rozkrájíme na porce a složíme do kastrolu Přidáme petrželku (vcelku) rozpůlené stroužky česneku kořeni, část másla a osolíme Zalijeme vínem tak aby ryba byla pokryta a na prudkém ohni přivedeme do varu. Potom plamen zmírníme a rybu dovaříme. Na druhé části másla osmažíme cibulky a žampióny, zaprášíme moukou, osmahneme a po chvíli zředíme vývarem z ryby, Omáčku opatrně přimícháme v míse ke žloutkům, přelijeme na talíři přes rybí porce a podáváme s topinkami a s bílým vínem. Pro změnu můžeme při přípravě použít i červené víno.