xkuchtik.cz

 

RYBA S KARÍ KOŘENÍM

 

INGREDIENCE: 1 kg ryby, sůl, kari koření, 100 g másla, 1 cibule, 1/3 l hovězího vývaru nebo rybího vývaru, 5 lžic smetany, 1 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí maso rozkrájíme na kousky veliké asi jako větší vlašský ořech, osolíme je a okořeníme kari. Opečeme je na másle s nadrobno nakrájenou cibulí a vyjmeme na nahřátou mísu. Zbylý základ zalijeme vývarem a přidáme smetanu ve které jsme předem rozmíchali mouku a za stálého míchání povaříme. Omáčku okořeníme kari. Rybu podáváme horkou s omáčkou a s dušenou rýží.

 


Vloženo:10. 11. 2012  
http://www.xkuchtik.cz