xkuchtik.cz

 

ÚHOŘ NA ŠALVĚJI (Z RAKOUSKA).

 

INGREDIENCE: 1 kg úhoře, sůl, 2 žemle, 1 lžička šalvěje, 80 g másla, 2 lžíce strouhanky, citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Staženého úhoře rozkrájíme na tři cm tlusté dílky které osolíme a posypeme sušenou rozemnutou šalvějí. Navlékneme je na špejle střídavě s tenkými plátky žemle nebo rohlíku, které seřízneme tak aby nepřečnívaly maso. Na dno pekáčku nalijeme půl šálku vody, špejle položíme napříč přes pekáček, dílky potíráme rozpuštěným máslem a asi 25 minut pečeme v dobře vyhřáté troubě. Potom dílky posypeme strouhankou, prudce zapečeme a podáváme zakapané citrónovou šťávou se slaným bílým pečivem nebo s vařenými na másle dušenými brambory. Stejné můžeme připravovat úhoře i na grilu. V tom případě ho nestahujeme.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz