xkuchtik.cz

 

PEČENÉ RYBY PO DALMATSKU.

 

INGREDIENCE: 1 1 kg ryb (menší úhoři, makrely, sardele či řezy ze zmrazených sleďů), sůl, pepř, 6-8 stroužků česneku, svazek petrželky, 2 bobkové listy, olej, citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Ryby očistíme odřízneme hlavy a ploutve, úhoře stáhneme z kůže a naskládáme je jako olejovky do pekáče, který musí být tak velký, aby ryby vyplnily celou jeho plochu. Osolíme je, opepříme a posypeme nadrobno rozkrájeným česnekem, petrželkou a mezi ryby dáme kousky bobkového listu. Přilijeme tolik oleje, až jsou ryby zality, a zakapeme je šťávou z citrónu. Může přilít i trochu vody. Pečeme asi 1 hodiny ve středně vyhřáté troubě. Jíme teplé i studené s chlebem.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz