xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÉ KOTLETY GUNDEL.

 

INGREDIENCE: 1 kg vykostěného vepřového karé (pečeně), sůl, 60g másla, 40 g hladké mouky, 3 dl mléka 2 žloutky, 150 g strouhaného ementálu, mletý pepř, muškátový oříšek. POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnuté maso potřeme solí a vcelku upečeme, měkké nakrájíme na plátky. Z části másla, z mouky a mléka připravíme bešamel, necháme jej vychladnout a promícháme se dvěma žloutky, 100 g strouhaného ementálu, solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Hustou omáčkou potřeme plátky masa a poskládáme do původního tvaru. Vše vložíme do nádoby z jenského skla, pokryjeme zbylou omáčkou, posypeme zbylým strouhaným sýrem, na povrch nastrouháme zbylé ztuhlé másla a v horké troubě zapečeme dorůžova.

 


Vloženo:16. 12. 2000  
http://www.xkuchtik.cz