INGREDIENCE: 4 vepřová kotlety, sůl, mletý pepř, 80 sádla, 2 cibule, mletá sladká paprika, 2 zelené papriky, 1 rajče, (nebo 4 lžíce leča), 500g hlávkového zelí, 500g brambor, 1dl bílého vína, kmín, majoránka, saturejka, špetka hořčičných semínek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové kotlety na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a postupné opečeme v kotlíku na rozehřátém sádle. Maso z kotlíku vyjmeme, ve zbylém tuku usmažíme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou, hned vložíme papriky pokrájené na kolečka, pokrájené rajče, zelí pokrájené na nudličky, kostky brambor, koření a vše zalijeme vínem. Směs dusíme za častého zamícháni až zelenina a brambory změknou. Přidáme opečené kotle ty, krátce je podusíme a hned podáváme.