INGREDIENCE: 7 žloutků, 3 tabulky čokolády nebo 40 g kakaa, 140 g neloupaných ustrouhaných mandlí, 140 g cukru, 7 bílků, 50 g mandlí na posypání. Nádivka: 140 g másla, 140 g mouč. cukru, 2 celá vejce, 2 tabulky čokolády nebo 30 g kakaa, vanilka POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme nastrouhanou čokoládu, neloupané nastrouhané mandle a nakonec tuhý sníh z bílků. Hmotu dáme do vymazané moukou vysypané dortové formy a pečeme v mírné troubě 45 minut. Upečený dort necháme do druhého dne vychladnout. Nádivka: Máslo třeme s prosetým cukrem a s vanilkou až je hodně zpěněné Rozlámanou čokoládu necháme změknout na vlahém místě, rozmícháme ji s trochou krému.a teprve potom smícháme s ostatním krémem. Potom přidáme za stálého míchání vidličkou rozšlehaná vejce. Dort dvakrát rozkrojíme, naplníme krémem, krémem potřeme povrch dortu a posypeme oloupanými hrubě rozsekanými mandlemi.