INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 60g sádla, 1 cibule, mletá sladká paprika, 2 rajčata, 2 papriky (nebo 100g leča, kmín, majoránka, česnek, vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety vykostíme, po obvodu nařízneme mělkými zářezy, naklepeme, potřeme solí a pepřem, poprášíme moukou a na malém množství tuku opečeme po obou stranách dočervena. .Kotlety přeložíme do kastrolu, na tuku od opékání s přidáním dalšího sádla usmažíme dorůžova jemně nastrouhanou cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme pokrájené papriky a rajčata, kmín, majoránku, rozetřený česnek, podlijeme lžíci vývaru, necháme přejít varem a nalijeme na maso. Vše zalijeme vývarem tak, aby maso bylo potopené a na mírném ohni dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Měkké maso ze šťávy vyjmeme, urovnáme na servírovací mísu a podlijeme šťávou. Na každou kotletu položíme krupicový nok velikosti bochánku, které jsme uvařili v masovém vývaru.