xkuchtik.cz

 

RUSKÉ BTTKY (2 PORCE).

 

INGREDIENCE: 200 g hovězího masa mletého (správně má být skopové ), sůl, pepř, 20g hl. mouky, 30 g oleje nebo 100% ztuženého tuku, 1/8 l smetany, 50 g cibule.

POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso promícháme se solí a s pepřem a rozdělíme na čtyři díly. Uděláme bochánky, obalíme je v hladké mouce a pečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, ještě ji dozlatova osmažíme podlijeme vodou a patnáct minut dusíme. Pak zalijeme smetanou, promícháme a prohřejeme a ihned podáváme. Podáváme s bramborovou kaší, se zeleninovým salátem apod.

 


Vloženo:9. 6. 2003  
http://www.xkuchtik.cz