xkuchtik.cz

 

HOVĚZÍ ZADNÍ A LA (ESTERHÁZY).

 

INGREDIENCE: 4 libové hovězí plátky z kýty, sůl, mletý pepř, 50 g hladké mouky, 40 g sádla,20 g másla, 150 g mrkve, l 00 g petržele, 1 cibule, 1/4 l vývaru, 2 dl kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí plátky po obvodu nařízneme na třech místech; naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme po obou stranách na sádle a másle. Přeložíme je do nádoby z jenského skla; přidáme na kolečka pokrájenou mrkev a petržel, drobné rozsekanou cibuli, na vše nalijeme tuk od opékání, přilijeme trochu vývaru a přikryté dusíme. Z mouky a smetany připravíme záklechtku, kterou vlijeme na změklé maso a dusíme ještě několik minut. Podáváme s hráškovou nebo houbovou rýží.

 


Vloženo:16. 9. 1999  
http://www.xkuchtik.cz