xkuchtik.cz

 

ŽAMPIÓNOVÁ RÝŽE (2 PORCE).

 

INGREDIENCE: 200 g rýže, 30 g oleje, 30 g cibule, sůl, hřebíček, 30 g másla, 50 g cibule, 300 g čerstvých žampiónů nebo hřibů apod. nebo 30 g sušených hub, sůl, kmín.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampióny nebo jiné čerstvé houby, sůl, kmín a necháme vydusit doměkka. Používáme-li sušených hub vkládáme je také na osmaženou cibuli, ale ihned zalijeme vodou a dusíme nejméně 15 minut doměkka. Zpravidla stejně dlouho upravujeme rýži Když jsou houby i rýže měkké, vše zlehka promícháme, a chceme-li zvýšit výživnou hodnotu, pak buď sypeme sýrem, nebo k vydušeným houbám přidáme vejce.

 


Vloženo:26. 5. 2004  
http://www.xkuchtik.cz