INGREDIENCE: 4 roštěnky, sůl, 40 g sádla, 40 g uzené slaniny, 1 cibule, mletá sladká paprika, 2 dl vývaru, 100 g uzené klobásy, 150 g paprik, 120g rajčat (nebo 150 g sterilovaného leča). POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněné roštěnky po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a prudce opečeme po obou stranách na rozehřátém tuku. Maso vložíme do nádoby z jenského skla, ve zbylém tuku rozškvaříme slaninu pokrájenou na kostičky, přidáme cibuli pokrájenou na kostičky a zpěníme ji. Zaprášíme ji mletou paprikou, zalijeme vývarem, uvedeme do varu a nalijeme na roštěnky. Dusíme je pod pokličkou. K téměř měkkému masu přidáme klobásu pokrájenou na kolečka, oloupaná, pokrájená rajčata a nakrájené papriky a dohotovíme. Podáváme s vařenými brambory.