INGREDIENCE: 4 roštěnky, sůl, pepř, hladká mouka, 40 g sádla, 1 cibule, mletá sladká paprika, 2 papriky, 3-4 rajčata (nebo 150g sterilovaného leča), 2 dl kysané smetany. ¨ NÁDIVKA: 40g uzené slaniny, 1 cibule, 1 paprika, 1-2 rajčata, sůl, 3 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky zbavíme loje a šlach, po obvodu nařízneme na třech místech, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme nádivkou. Roštěnky stočíme do závitků a svážeme tenkou nití. Závitky osolíme, poprášíme moukou a opečeme na rozehřátém sádle po všech stranách. Poté vyjmeme a uložíme do nádoby z jenského skla, přikryjeme a necháme v teple. Na pánvi zpěníme drobné pokrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zamícháme a podlijeme trochou vody. 0solíme a vlijeme na roštěnky. Dusíme je pod pokličkou v malém množství šťávy. Když maso napůl změklo, přidáme pokrájená rajčata a papriky. Měkké závitky vyjmeme z nádoby, od straníme nitě a zbylou šťávu zahustíme kysanou smetanou, do níž jsme rozkvedlali lžíci mouky, a podle chuti dokořeníme. Závitky pokrájíme na kolečka,. vložíme do omáčky, prohřejeme a podáváme s haluškami. Příprava nádivky: Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme drobné pokrájenou cibuli, zelenou papriku pokrájenou na kolečka, zamícháme a posléze přidáme ještě oloupaná, pokrájená rajčata. Vše osolíme a za stálého míchání dusíme doměkka. Poté vlijeme rozšlehaná vejce a necháme je ztuhnout.