xkuchtik.cz

 

MUŠLE SE SÝREM.

 

INGREDIENCE: 250 g telecího masa, 250 g libového vepřového masa, 100 g mozku, 50 g tuku, 40g hl. mouky, asi 3/8 1 mléka, sůl, pepř, 2 žloutky, 2 sardele, petrželka, 100 g parmazánu, 150 g květáku, 50 g hrášku, 50 g másla na vymazání mušlí a na potření povrchu, trochu strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na polovině tuku dusíme nejprve vepřové maso, později přidáme telecí. Společně dodusíme doměkka za mírného podlévání. Měkké maso nakrájíme nadrobno, přidáme zvlášť udušený mozeček a hrášek, uvařený nadrobno rozebraný květák. Na tuku zpěníme mouku, rozvaříme ji mlékem na hustý krém (bešamel). Do vychladlého vmícháme žloutky, polovinu sýra, osolíme, opepříme, okořeníme petrželkou a nakonec spojíme s nakrájeným masem, mozečkem, hráškem a s květákem Vykostěné sardele utřeme s máslem. Částí vymažeme lastury, naplníme míšeninou, povrch posypeme sýrem, strouhankou a poklademe kousky sardelového másla. Lastury srovnáme na plech a pečeme asi čtvrt hodiny. Příloha slané rohlíky.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz