INGREDIENCE: 500 g uvařených nastrouhaných brambor, 2 vejce, 50 g krupice, 50 g nastrouhaného sýra, sůl, trochu majoránky, 1 lžičky mléka, několik kapek octa, 100-120 g hrubé mouky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené studené brambory ustrouháme, dáme na vál, posypeme moukou a krupicí, osolíme. Do kopečku uděláme důlek, rozklepneme do něho vejce, přidáme ocet a mléko. Na brambory nastrouháme sýr a přidáme špetku majoránky. Zpracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na několik dílů. Vyválíme širší váleček, krájíme napřič krokety a rukou je formujeme. Smažíme je na tuku. Můžeme je ještě také balit v mouce, vejci a ve strouhance a smažit jako řízky. Krokety jsou výborným příkrmem k zelenině, ale i do omáčky k masu.