xkuchtik.cz

 

PEČENÁ RAJČATA (PŘEDPIS RESTAURANTU

 

INGREDIENCE: 8 rajčat, sůl, česnek, tlučený pepř, 100 g másla, petrželka, strouhanka, olej.

POSTUP PŘÍPRAVY: Pěkná velká rajčata čistě opláchneme a ostrým pilkovým nožem rozkrojíme na pravidelné poloviny. Pěkný kousek česneku drobounce rozsekáme a se solí utřeme na kašičku. Každou půlku rajčete lehce poprášíme pepřem, navrch dáme oříšek másla a na to trochu česnekové kašičky. Posypeme sekanou petrželkou a strouhankou. Na dno nízké ohnivzdorné misky dáme trochu oleje, půlky rajčat tam srovnáme těsně k sobě a zapečeme. Je to svěží pikantní pokrm, bud samostatný, nebo jako doplněk pečeného masa. Obzvlášť je to dobré s vepřovou přírodní kotletou udělanou narychlo na pánvi

 


Vloženo:17. 9. 2002  
http://www.xkuchtik.cz