INGREDIENCE: 1 kachna, sůl, 1 svazek polévkové zeleniny, 1 sardel nebo 1 lžíce sardelové pasty, l lžička kaparů, 1 lžička strouhanky, 1 vejce. Na pekáč: 1 lžíce sádla, 1 šálek vývaru, 2 dl červeného vína, 500g nových brambor, tuk z kachny, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a vykuchanou kachnu osolíme a dáme zatím stranou. Kachní drůbky (kromě jater), dáme do trochy vody, osolíme, přidáme očištěnou zeleninu a uvaříme vše doměkka. Drůbky vyndáme, maso sejmeme z kostí, umeleme a přidáme jemně rozkrájenou sardel či sardelovou pastu, kapary, strouhanku a syrové vejce. Vše promícháme a touto směsí vymažeme vnitřek kachny. Vložíme dovnitř i játra, kachnu. zašijeme a dáme s omastkem do pekáče. Zalijeme ji vývarem a vínem, přiklopíme a dusíme doměkka. Potom pekáč odklopíme, okolo kachny srovnáme brambory nakrájené na plátky, přelijeme vše tukem, osolíme a pečeme dozlatova. Upečenou kachnu rozkrájíme a podáváme brambory a s hlávkovým salátem.