xkuchtik.cz

 

SÝROVÁ POLOKOULE (ITÁLIE).

 

INGREDIENCE: 100 g rokfóru, 100 g jemného tučného tvarohu, lžíce koňaku nebo brandy, 5 velkých vlašských ořechů, špetka strouhané citrónové kůry. POSTUP PŘÍPRAVY: Rokfór gorgonzolu nebo nivu (k nivě přidáme 20 až 30 g másla) prolisujeme s tvarohem přes drátěné síto. Přidáme koňak nebo brandy, trochu strouhané citrónové kůry a jemně nasekané ořechy. Dobře propracované - nejlépe vidličkou - na talířku zformujeme do úhledné polokoule, kterou můžeme ozdobit půlkami ořechů, ředkvičkami nebo řezy syrové červené papriky. Podáváme se slaným pečivem.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz