xkuchtik.cz

 

GULÁŠOVÁ MAĎARSKÁ POLÉVKA.

 

INGREDIENCE: Na 1, 1 l vody 500 g hovězího masa, 200g cibule, 50g sádla nebo tuku, 50g sladké papriky, 500g oloupaných brambor, 1 rajče, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nakrájenou cibuli osmažíme v kotlíku na tuku dozlatova, přidáme oprané na kostky nakrájené maso, osolíme a přidáme papriku Opatrně osmažíme za stálého míchání. Pak zalijeme malým množstvím vody a dusíme maso téměř doměkka. Pak přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky, dolijeme vodou a dovaříme doměkka. Před skončením varu přidáme ještě na plátky nakrájené rajče. V Maďarsku se do této polévky zaváří před podáváním ještě asi 150 g drobných flíčků..

 


Vloženo:5. 3. 2003  
http://www.xkuchtik.cz