xkuchtik.cz

 

ZAPEČNÉ BRAMBORY

 

INGREDIENCE: Na 1 kg brambor 250 g uvařeného uzeného masa, 3 vejce natvrdo, 100 g sádla nebo tuku, sůl; na zalití: 1/3 l mléka, 2 vejce.

POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a po vychladnutí nakrájíme na plátky. Naskládáme je na vymazaný pekáč nebo na zapékací misku, pak dáme vrstvu plátků uvařených vajec a posypeme usekaným uzeným masem. Jednotlivé vrstvy kropíme rozpuštěným tukem a solíme. Zakončíme vrstvou brambor. Zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce a zapečeme v troubě. Místo uzeného masa je možno dát uzeninu, přidat houby i zbytky masa, dušené zeleniny. Do vajec na zalití můžeme přidat jemně nastrouhaný sýr.

 


Vloženo:9. 9. 2008  
http://www.xkuchtik.cz