INGREDIENCE: 130 g hovězího masa, sůl, pepř, sladká paprika, 20 g cibule, 10 g oleje, 10 g rajčatového protlaku, 3 g hladké mouky, 20 g žampiónů, 20 g kapie, 20 g hrášku, 20 g mrkve, 1 lžíce červeného vína, pažitka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zapěníme cibuli a přidáme na kostky nakrájené, se solí, pepřem, sladkou paprikou promíchané hovězí maso. Necháme osmahnout, přidáme rajčatový protlak a šťávu vydusíme. Pak zaprášíme hladkou moukou, rozředíme netučným vývarem a promícháme. Přidáme ještě na plátky nakrájené žampióny, na nudličky nakrájenou kapii, mrazený nebo sterilovaný hrášek a mrkev, zalijeme červeným vínem a podusíme. Maso sypeme sekanou pažitkou.