INGREDIENCE: 600 g telecího masa, 20 g šunky, žampióny, 5 g hladké mouky, 3 lžíce mléka, g másla, 10 g eidamu, citrónová kůra a šťáva, muškátový květ, petrželka, 5 g másla, 5 g eidamu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Šunku a ve slané vodě uvařené maso nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme předem podušené, na plátky nakrájené žampióny. Nasucho opraženou mouku rozředíme mlékem a vývarem z masa, osolíme a povaříme. Pak přidáme strouhaný sýr. Polovinu takto připravené omáčky promícháme s masem, druhou polovinu necháme na zapékání. Přidáme ještě citrónovou kůru a šťávu, muškátový květ a drobně nasekanou petrželku. Dosolíme, dobře promícháme a dáme do vymazané formy. Přelijeme zbývající máčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme.