INGREDIENCE: 50 g hovězího a 50 g vepřového masa, sůl, pepř, 1 vejce, 10 g cibule , sladká paprika, 10 g rajčatového protlaku, 10 g oleje, 10 g cibule, 3 g hladké mouky, 40 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 20 g paprikových lusků, 20 g rajčat, 20 g kysané okurky. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, sladkou papriku, vejce a dobře promícháme. Z masové směsi utvoříme karbanátek, který zprudka opečeme na zpěněné cibuli, zalijeme horkou vodou nebo netučným vývarem z kostí, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené paprikové lusky, kysanou okurku a nakonec na plátky nakrájená rajčata. Hotové zahustíme moukou a necháme ještě chvíli povařit.