xkuchtik.cz

 

DORT HODINY.

 

INGREDIENCE. Tuk na vymaštění formy, 6 vajec (oddělená), 180 g cukru, 150 g polohrubé mouky.
NA NÁPLŇ: 1/2 balíčku čokoládového pudinkového prášku na vaření, I/4 l mléka, 1 lžíce cukru 150g malinové zavařeniny.
NA OZDOBU: 100g změklého másla, 3 lžíce mléka, 250g moučkového cukru, 150 g barevné dortové rýže pestré bonbony a ovocné želé, lékořicové tyčinky, 1 sušená švestka

POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu předehřejeme na 175°C.Vymastíme dno dortové formy o průměru 26 cm. Ušleháme žloutky s cukrem do pěny Z bílků ušleháme tuhý sníh a společně s moukou vmícháme do žloutkové pěny. Těsto uhladíme ve formě a nejspodnější poloze pečeme v troubě přibližně 45 minut. Necháme vychladnout a rozkrojíme na tři pláty. Na náplň připravíme pudink
s mlékem a cukrem podle návodu a necháme vychladnout. Jeden plát potřeme zavařeninou, druhý přiložíme a potřeme pudinkem. Třetí plát položíme navrch. Na ozdobu ušleháme máslo do pěny, pomalu vmícháme moučkový cukr s mlékem, až nám vznikne krém, kterým lze potírat. Povrch dortu a okraje potřeme krémem. Centimetrový okraj a boční stranu ozdobíme barevnou cukrovou rýží. Ovocné želé a bonbony poklademe po obvodu. Ručičky a čísla utvoříme z lékořicové tyčinky.
Ze švestky uděláme myšku tělíčko, ouška ze želé. Do podávání uchováváme v chladničce.

 


Vloženo:20. 9. 2001  
http://www.xkuchtik.cz