INGREDIENCE: 500 g hovězí kližky, 60 g sádla, 4 cibule, sůl, mletý pepř, vývar (voda), 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 stroužek česneku, 1 sterilovaná okurka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátém sádle osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, po všech stranách je opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme. Když je maso skoro měkké, vydusíme šťávu do tuku. Potom guláš zaprášíme hladkou moukou, znovu osmahneme, vmícháme mletou sladkou papriku, zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme, až je maso měkké. Nakonec přidáme rajčatový protlak, utřený česnek a na kostičky nakrájenou sterilovanou okurku a ještě chvíli povaříme. Podáváme s houskovými knedlíky, noky nebo těstovinami.