INGREDIENCE: 4 roštěnky, sůl, mletý pepř, 80 g sádla, 2 cibule, vývar (voda), 5 kuliček nového koření, 1 lžíce hladké mouky, 300 ml světlého piva, 2 párky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a vložíme do části rozehřátého sádla opéct společné s drobně nakrájenou cibulí. Potom vše podlijeme, přidáme nové koření a dusíme doměkka. Hotové roštěnky vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme částí piva a dobře povaříme. Nakonec přidáme zbytek piva, necháme ještě přejít varem, vyjmeme koření a omáčku přelijeme na maso. Mezitím pokrájíme na plátky druhou cibuli, podusíme ji na zbytku sádla a opečeme na ní párky. Roštěnky zdobíme párkem a cibulí. Podáváme s brambory nebo s bramborovou kaší.