INGREDIENCE: Těsto: 250 g polohrubé mouky, 200 g rostlinného tuku (hera, juno apod.), sůl, mouka na vál.
POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, tuku, soli a vlažné vody vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Potom ho rozválíme a urovnáme do dortové nebo koláčové formy, dno propícháme vidličkou a urovnáme na něj připravenou cibulovou náplň, kterou zalijeme rozdušenými rajčaty. Pečeme v dobře vyhřáté troubě, až jsou okraje koláče zlaté. Tuto pizzu podáváme vždy teplou.
Náplň: rajčata rozkrájíme nadrobno, osolíme a opečeme na lžíci oleje. Rozdusíme je na kaši, přisladíme a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na kolečka a zpěníme ji na zbytku oleje, zalijeme trochou vody a podusíme doměkka. Potom vmícháme ocet, cukr a rozsekané bylinky. Nakonec podle chuti opepříme