xkuchtik.cz

 

PŘEROVSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ

 

INGREDIENCE: 200 g předního hovězího masa, 200 g vepřového masa, 80 g uvařeného hrachu, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 30 g slaniny, 1 lžíce sekané petrželky, 30 g sádla, 1 lžíce hladké mouky, vývar nebo voda. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí a vepřové maso umeleme společně s vařeným a vychladlým hrachem. Směs osolíme, opepříme, přidáme třený česnek, vejce, slaninu nakrájenou na kostičky a petrželku. Vše dobře promícháme, vytvoříme šišku a pečeme v troubě na pekáči vymazaném sádlem. Potom pečeni vyjmeme, základ zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem a povaříme. Nakonec pečeni nakrájíme na porce a přeléváme šťávou. Vhodnou pň1ohou jsou opečené brambory.

 


Vloženo:10. 9. 2011  
http://www.xkuchtik.cz