INGREDIENCE: 500g hovězí plece, 2 vejce, sůl, mletý pepř, 50 g slaniny, 1 cibule, 250 g čerstvých hub, ó0-80 g sádla, 2 lžíce kečupu, 100 ml červeného vína, 3 kuličky jalovce, voda. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso umeleme, přidáme asi 3 lžíce studené vody, dva bílky, sůl, mletý pepř a vše dobře promícháme. Směs dáme vychladit. Mezitím rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a dozlatova jí osmažíme. Potom přidáme na plátky pokrájené houby, sůl a vše vydusíme do tuku. Nakonec vmícháme dva žloutky. Z masové směsi vytváříme placičky a do jejich středu vkládáme houbovou náplň. Pak placičky s náplní opatrně svineme do závitků a na rozehřátém sádle opečeme. Opečené vyjmeme, do zbytku sádla přidáme kečup, vlijeme červené víno, rozmícháme a závitky opatrně vložíme zpět. Nakonec přidáme jalovec, podle potřeby podlijeme vodou a ještě krátce podusíme. Po dohotovení kuličky jalovce vyjmeme. Vhodnou přílohou je dušená rýže i smažené bramborové hranolky.