INGREDIENCE: 600 g drštěk, 30 g sádla, 1 menší cibule, 1 petržel, 1 mrkev, kousek celeru, voda, masox, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, majoránka, 2 lžíce sekané petrželky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, dobře oprané dršťky pokrájíme na menší části, povaříme, scedíme a v další solené vodě vaříme doměkka. Měkké, scezené a vychladlé dršťky nakrájíme na nudličky. Na části rozehřátého sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, petržel, celer a mrkev. Potom přidáme drštky, podlijeme vodou, doplníme kouskem masoxu a necháme povařit. Mezitím připravíme ze zbytku sádla a hladké mouky jíšku, přidáme ji k dršťkám a za stálého míchání ještě povaříme. Nakonec podle potřeby doplníme horkou vodou, přidáme sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránku a necháme přejít varem. Jednotlivé porce sypeme petrželkou. Podáváme s vařenými brambory.