xkuchtik.cz

 

BURGUNSKÝ HRNEC – FRANCIE.

 

INGREDIENCE: 1 vepřové koleno, 500 g vepřového bůčku, 500 g vepřové plece, sůl, voda, 6 větších mrkví, 1 kapusta, 3 vodnice, 6 pórků, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 4 hřebičky, 6 větších brambor. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kotlíku dáme vařit všechno maso, které jsme předem nasolili a vaříme pomalu na mírném ohni. Po 2 1 hodinách varu přidáme na větší kousky nakrájenou zeleninu, celý česnek, cibuli s napíchaným hřebíčkem. Po další půlhodině přidáme nakrájené brambory a ještě půl hodiny povaříme. Celé kusy masa dáme na mísu, obložíme zeleninou a k tomu podáváme v miskách přecezený vývar s černým chlebem.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz