xkuchtik.cz

 

FEIJAOADA COMPLADA – BRAZÍLIE.

 

INGREDIENCE: 500 g černých fazolí, 2,5-3 l vody, 1 syrové vepřové koleno, 1 uzené vepřové koleno, 1 klobása, 100 g slaniny, 3 cibule, 6-8 stroužků česneku, mletý pepř, 1 bobkový list, tlučený kmín, mleté chilli, petrželka, dobromysl, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole namočíme přes noc do hrnce. Druhý den přidáme všechno maso a vaříme, až je maso měkké. Maso vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na kousky a vrátíme do hrnce. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, osmahneme na ni drobni= nakrájenou cibuli a česnek dozlatova a dáme do hrnce k masu. Přidáme koření, dolijeme vodou, osolíme a povaříme. V hrnci musí být dost tekutiny, která se podává napřed jako polévka. Vlastní fazoláda se podává s chlebem.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz