xkuchtik.cz

 

GARBANZO – MEXIKO.

 

INGREDIENCE: 2-3 hrnky žlutého hrachu , 3 l vody, 1 syrové vepřové koleno, 1 uzené vepřové koleno, 2 telecí nožičky, 2 cibule, 2 lžíce sladké mleté papriky, sůl, 200 g paprikové klobásy, 1 větší brambor, 1 lžička tlučeného kmínu, 1 lžička natě koriandru, 150 g slaniny, 3 pálivé papričky. POSTUP PŘÍPRAVY: Do velkého hrnce namočíme hrách přes noc. Druhý den přidáme kolena, nožičky, sekanou cibuli, papriku a přikryté vaříme na mírném ohni doměkka. Pak maso vyjmeme, vykostíme, i s kůžemi nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do hrnce. Osolíme, přidáme na plátky nakrájenou klobásu, strouhaný brambor, kmín, sekaný koriandr, případně dolijeme vodu a povaříme. Na slanině nakrájené nadrobno osmahneme drcené papričky a vysmahnutou slaninu scedíme na hotové garbanzo. Dáme do misek a sypeme škvarky slaniny s papričkou. Podáváme s chlebem.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz