xkuchtik.cz

 

GRUZÍNSKÉ ČACHOCHBILI.

 

INGREDIENCE: Olej, máslo, 1 větší kuře, 1 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, 3 rajčata, sůl, 1 citrón nebo estragonový ocet, vývar, 250 ml kefíru. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kotlíku dáme olej s oříškem másla a kuře rozsekané na kusy velikosti polovičních porcí postupné opečeme dozlatova. Opečené maso vyjmeme. Pak v tuku zpěníme drobné nakrájenou cibuli, rozpustíme papriku, přidáme rozkrájená rajčata, opečené maso, osolíme, okyselíme citrónovou šťávou nebo octem, podlijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké a tekutina téměř vyvařená. Přelijeme kefírem, prohřejeme a podáváme s rýží.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz