xkuchtik.cz

 

ITALSKÁ PASTA ASCIUTTA.

 

INGREDIENCE: 1 balíček špaget, sůl, voda, olej, 3 cibule, 6 stroužků česneku, 1 lžička dobromysli, 200 g rajčatového protlaku, 500 g ementálu. POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek dozlatova, přidáme dobromysl, osmažíme, přidáme rajčatový protlak, znovu osmažíme, zředíme vodou, osolíme a za častého míchání odvaříme na původní hustotu protlaku. Do omáčky dáme okapané špagety, promícháme a na talíři zasypeme strouhaným sýrem. Jako varianty můžeme k osmažené cibuli přidat mleté maso, kousky kuřete, nakrájené zbytky z pečené, pálivou papriku nebo houby. Můžeme také vynechat dobromysl, pro zjemnění můžeme do hotové omáčky vmíchat žloutek, nebo můžeme syrovým žloutkem na sýru korunovat každou porci.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz