xkuchtik.cz

 

KOTLÍK VOŇAVÉHO VEPŘOVÉHO – MEXIKO.

 

INGREDIENCE: 1 kg vepřové plece, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 6 kuliček pepře, voda, sůl, sádlo, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 750 g rajčat, 70 g mandlí, 70 g rozinek, 4 hřebíčky, 1 lžičky skořice, 12 oliv, čerstvá nať koriandru. POSTUP PŘÍPRAVY: Do jednoho kotlíku dáme maso v celku, cibuli a česnek pokrájené na kusy, celý pepř, zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme asi 45 minut. V druhém kotlíku na sádle osmahneme hrubé pokrájenou cibuli a česnek, přidáme na kousky nakrájená oloupaná rajčata a rozvaříme je. Potom přidáme oloupané sekané mandle, spařené rozinky, hřebíček, skořici, půlené olivy a za častého míchání necháme zhoustnout. Z prvního kotlíku vyjmeme maso, nakrájíme asi na dvoucentimetrové kostky, vložíme do omáčky, zředíme vývarem z masa a dodusíme, až je maso měkké. Přidáme sekanou nať koriandru. Podáváme s rýží.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz