xkuchtik.cz

 

KREOLSKÉ MASO (CARBONADA CRIOLLA)

 

INGREDIENCE: 3 lžíce sádla, 1 kg zadního hovězího masa, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 l vývaru, 200 ml bílého vina, 2 zelené papriky, 500 g žlutých rajčat, 1 menší tykev, 5 brambor, 1 malý celer s natí, 5 bobkových listů, 5 kuliček pepře, 1 lžíce čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného, sůl, 1 lžička chilli papriček, 3 broskve, 3 jablka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle opečeme na kousky nakrájené maso dohněda, přidáme drobné nakrájenou cibuli a česnek a znovu opečeme. Zalijeme vývarem a vínem a dusíme dopoloměkka. Přidáme na kostky nakrájenou papriku, rajčata. tykev, brambory, celer i s natí, bobkový list, pepř, tymián, dolijeme vývarem, osolíme a dusíme doměkka. Pak přidáme drcené pálivé čile papričky, na plátky krájené oloupané broskve a jablka, podusíme a podáváme.

 


Vloženo:12. 7. 2003  
http://www.xkuchtik.cz