INGREDIENCE: 150 g slaniny, 1 kg cibule, 1 kg masa (hovězí kližka, srdce a játra, 2 lžíce sladké mleté papriky, voda nebo hovězí vývar, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 kg brambor, 4 zelené pálivé papriky.
POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolu nebo kotlíku rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme sekanou cibuli a osmahneme dozlatova. Pak vhodíme na kostky nakrájené maso, rychle opečeme, přikryjeme a pomalu dusíme, až se všechna šťáva, kterou maso pustilo vydusí do tuku. V tuku pak rozpustíme mletou papriku, zalijeme vařící vodou nebo vývarem a dusíme, až je maso téměř měkké. Osolíme, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a petržel, na kostky nakrájené brambory, na nudličky nakrájenou zelenou pálivou papriku, dolijeme vařící vodou a dusíme doměkka. Pravý maďarský guláš má vždy charakter polévky.