xkuchtik.cz

 

MEXICKÉ MAČAMANTEL.

 

INGREDIENCE: 1 kg vepřové krkovičky, 1 l kuřecího vývaru, 1 lžíce dobromysli, 4 kuličky nového koření, 8- 10 masitých pálivých paprik, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 500 g rajčat, 50 g jader vlašských ořechů, máslo, sůl, 3 kompotovaná jablka, 3 kompotované hrušky, 200 g zelených fazolek, 200 g sterilovaného hrášku. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme asi na dvoucentimetrové kostky, v kotlíku nasucho prudce opečeme dohněda, zalijeme vývarem, přidáme dobromysl, tlučené nové koření a necháme asi hodinu dusit. Mezitím připravíme omáčku. Pálivé papriky očistíme, nakrájíme na kousky a s troškou horkého vývaru je v hmoždíři utlučeme nebo utřeme a necháme asi 30 minut stát. Cibuli nastrouháme, česnek prolisujeme, oloupaná rajčata drobně nasekáme, nastrouháme vlašské ořechy, přidáme třené papriky a ve druhém kotlíku vše zprudka krátce na másle osmahneme. Smícháme s masem, osolíme a podusíme, až je maso měkké. Podáváme na talíři bez příloh. obložené plátky kompotovaných jablk, hrušek, zelenými fazolkami a zasypané zeleným hráškem.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz