xkuchtik.cz

 

PYTLÁCKÝ ZAJÍC (POACHERS RABBIT) – ANGLIE.

 

INGREDIENCE: 1 zajíc nebo králík, sůl, voda, hladká mouka, sušená petrželka, tymián a máta, máslo, 3 cibule, 200 g čerstvých hub, 4 brambory, estragonový ocet, 100 g slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Zajíce rozdělíme na porce a přes noc naložíme do silné osolené vody. Druhý den porce důkladné osušíme a obalíme v mouce smíchané s petrželkou, tymiánem a mátou. Do dobře vymaštěného kotlíku poklademe vrstvy masa, sekané cibule, krájených čerstvých hub a uzavřeme vrstvou brambor nakrájených na plátky. Pokropíme octem a pokryjeme plátky slaniny. Zakryjeme a pomalu pečeme asi 2 hodiny. Půl hodiny před dopečením odkryjeme, aby se slanina opekla.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz