xkuchtik.cz

 

SLANINOVÝ HRNAC (BACON HOTPOT) – ANGLIE.

 

INGREDIENCE: 3 hrnky fazoli, 6 hrnků vody, fi00 g anglické slaniny, 3 cibule, 2 řapíkové celery nebo 6 řapíků bulvového celeru bez listů, Z lžíce staročeského sirupu, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce hnědého přírodního cukru nebo třtinové casonady. Fazole namočíme přes noc do hrnce. Druhý den přidáme na kostky nakrájenou slaninu, drobné nakrájenou cibuli, na plátky nakrájenou celerovou nať, přikryjeme a uvaříme fazole doměkka. Pak odkryjeme, pokapeme melasou (u nás staročeským řepným sirupem), hořčicí, posypeme přírodním cukrem a dáme zapéct, až začne cukr karamelizovat.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz