xkuchtik.cz

 

KUŘECÍ OŘÍŠKY – ČÍNA.

 

INGREDIENCE: 1 kg kuřecího masa, 3 lžíce bílého vína, 1 lžička glutasolu, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžička sezamových semínek, 1 cibule, 1 lžička zázvoru, 50 g šunky, 1 lžičky cukru, 2 stroužky česneku, sůl, 1 lžičky pálivé mleté papriky, 1 lžičky badyánu, estragonový ocet, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso bez kostí nakrájíme na dvoucentimetrové kousky, polovinu naložíme do vína s glutasolem, druhou polovinu do sójové omáčky a necháme 30 minut odležet. Pak maso z vína obalíme: třetinu sezamovými semínky, třetinu strouhanou cibulí se zázvorem, třetinu drobné sekanou šunkou se zázvorem; maso ze sójové omáčky: třetinu v cukru s drceným česnekem a špetkou soli, třetinu v pálivé paprice, třetinu tlučeným badyánem zakápnutým estragonovým octem. Alobal potřeme olejem, nastříháme na čtverce o straně asi 8 cm a kousky masa jednotlivé zabalíme. Dáme na silné drátěné síto nebo husté pletivo a za potřásání opečeme na dřevěném uhlí. Podáváme s bílým pečivem nebo s rýží.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz