xkuchtik.cz

 

ZÁVITKY CANCÚN (ESCALOPES DE CANCÚN) – MEXIKO.

 

INGREDIENCE: 100 g slaniny, 1 velká cibule, 6 vepřových řízků, sůl, 6 čerstvých pálivých chilli papriček, sladká paprika, 50 ml tequily, vodky nebo borovičky, olej, omáčka ajilimójili (viz. omáčky). POSTUP PŘÍPRAVY: Na drobné nakrájené slanině zpěníme nahrubo sekanou cibuli. Řízky naklepeme, rozpůlíme každý na dva kusy, osolíme, do středu dáme cibuli se slaninou, půlku pálivé čile papričky, posypeme sladkou paprikou, zakápneme tequilou, zabalíme, sepneme jehlou nebo párátkem, potřeme olejem a necháme 3 hodiny uležet. Uleželé napíchneme po dvou na jehlu a po všech stranách opečeme. Podáváme s česnekovou omáčkou ajilimójili.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz