VELIKONOČNÍ KŮZLEČÍ NEBO JEHNĚČÍ S NÁDIVKOU.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / SPECIALITY / SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ / 




INGREDIENCE: Přední polovina kůzlete nebo přední čtvrtka jehněte, 80 g másla, sůl.
Nádivka: 60 g másla, 3 vejce, 2 žemle,1/8 l mléka, asi 3 lžíce strouhanky, zelená petrželka, muškátový květ, popřípadě 1 hořká mandle nebo meruňkové jádro.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso opereme, otřeme a osolíme. V hrudi uděláme kapsu, naplníme nádivkou a zašijeme. Nesmí být přiliž plná, aby při pečení nepraskla. Na pekáči rozpustíme máslo, položíme na ně maso nádivkou nahoru, potíráme je máslem, a když se částečné upeklo, obrátíme nádivkou dospod a pečeme druhou stranou. Celkem pečeme asi 1 hodinu. Hotovou šťávu zaprášíme špetkou mouky a dopečeme.
Nádivka: máslo a žloutky utřeme se 2 lžícemi strouhanky, přidáme na plátky nakrájenou, mlékem navlhčenou žemli, promícháme, přidáme petržel, květ, mandle, tuhý sníh a podle potřeby ještě strouhanku. K tomu osmažené brambory, salát nebo špenát.



VELIKONOČNÍ KŮZLEČÍ NEBO JEHNĚČÍ S NÁDIVKOU. VELIKONOČNÍ KŮZLEČÍ NEBO JEHNĚČÍ S NÁDIVKOU.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1403 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz