KANČÍ KÝTA SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZVĚŘINA / ZVĚŘINA DIVOČÁK / 




INGREDIENCE: 1 kg zvěřiny z kýty, 100g slaniny, sůl, 5 zrn pepře, 3 zrna nového koření, 2 bobková listy, 2 dl červeného vína, 30g másla a 50g mouky nebo strouhanky, 120g šípkové zavařeniny, citrónová kůra a šťáva, 3 lžíce madeirského vína, trochu cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu z kyty divokého vepře očistíme, zbavíme sádla, vypereme a naklepeme. Pak zvěřinu vložíme do kamenného hrnce, zalijeme mořidlem, zatížíme a dáme do studena 6-8 dnů uležet. Při úpravě usmažíme na rozehřáté, nakrájené slanině kořenovou zeleninu a cibuli z mořidla, přidáme čerstvé kořeni, osolenou zvěřinu, vše podlijeme trochou hovězí polévky a dusíme. Při dušení poléváme zvěřinu červeným vínem a mořidlem a dusíme tak dlouho, až změkne. Pak zahustíme omáčku žlutou řídkou jíškou (nebo na másle usmaženou strouhankou), podle potřeby zalijeme polévkou, přidáme šípkovou zavařeninu, citrónovou šťávu i kůru, podle chuti cukr a sůl a dobře povaříme. Zvěřinu vyndáme, nakrájíme, do omáčky zamícháme madeirské víno a procezenou omáčku nalijeme na zvěřinu.



KANČÍ KÝTA SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU. KANČÍ KÝTA SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1386 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz